Bebek bakım odasının en önemli işlevi, anne sütü ve emzirme konusunda danışmanlık yapıp anneleri ve anne adaylarını eğitim sürecinde bilgilendirmektir. Kurumumuz 2009 yılında BEBEK DOSTU HASTANE unvanı almıştır. Doğum sonrası mümkün olan (yarım saat ile 1 saat içerisinde) en kısa sürede bebek ile annenin buluşturulduğu, beslenmeye anne sütü ile başlanıldığı ve sonrasında 2 yaşa kadar ek gıda ile birlikte sadece anne sütünün önerildiği bu program dahilinde eğitime çok önem vermekteyiz. Bebek dostu hastane programı bünyesinde hem bölüm çalışanları, hem de anne ve bebek ile ilgili tüm birim çalışanları anne sütü ve emzirme konusunda düzenli aralıklarla eğitilir ve aileler bu konuda desteklenir. Danışmanlık ve eğitim sürecimiz taburculuk sonrasında da aralıksız devam etmektedir.
ENDOSKOPİ , Gastroskopi , Kolonoskopi
Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazı güçlü bir manyetik alan, radyo dalgaları ve bilgisayarlar yardımıyla görüntü oluşturur. MR’da, RONTGEN ve TOMOGRAFİ CİHAZLARINDA OLAN ZARARLI RADYOAKTİF X ışınları kullanılmamaktadır.
Diğer görüntüleme metodlarıyla kıyaslandığında, yumuşak dokularda (kaslar, tendonlar, vs.) ve beyin-omurilik görüntülemesinde çok yüksek çözünürlüğe sahiptir.
Hastanın pozisyonu hiç değiştirilmeden pek çok yönde kesitler elde edilebilir.
Beyin, serkival, lomber, toraks, tüm batın, el bileği, diz, dirsek, omuz, kalça, ayak bileği gibi tüm çekimler, bölge ve patolojiye göre değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.
Sünnet Nerede Nasıl Ve Kim Tarafından Yapılmalıdır ?
Sünnet hastane koşullarında steril ortamda ameliyathane şartlarında yapılmalıdır. Sağlık kurumlarında halen lokal ve genel anesteziyle sünnet yapılmaktadır. Ancak son yıllarda anestezi şeklinde genel anestezi olması konusunda fikir birliği oluşmuştur. Genel anestezi hem çocuğu ruhsal bakımdan koruyacak, hemde çocuğun iyileşme süresini kısaltacaktır. Sünnet işlemi kesinlikle, penis antomisini, fonksionunu ve cerrahisini en iyi bilen ürologlar tarafından yapılmalıdır.
Sünnetin Faydaları Nelerdir ?
-Sünnet olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları daha az görülür.
-Cinsel yolla bulaşan hastalıklar sünnetli kişilerde daha az görülür
-Doğru yapılan cerrahi sünnet erken boşalmayı önler
-Sünnet olan erkeklerde penis kanseri daha az görülür.
-Sünnet olan erkeklerin eşlerinde cervix kanseri daha az sıklıkla görülür.
ŞOK DALGALARLA BÖBREK TAŞI KIRMA TEDAVİSİ (ESWL)
Halk arasında zaman zaman kum döküm diye basit bir sorun gibi de ifade edilen taş hastalığı son derece ciddi bir sağlık problemidir. Çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar her yaşta görülebilen böbrek ve idrar yolundaki taşların tedavisinde vücut dışından şok dalgalarıyla taş kırma yöntemi başarılı sonuçlar vermektedir.
Son 20 yılda böbrek taşlarının cerrahi operasyonlar yöntemiyle tedavisi giderek azalmış ancak küçük bir hasta grubuna uygulanmasına gelinmiştir. Tüm gelişmiş ülkelerde vücut dışından oluşturulan ve vücuda gönderilen şok dalgalarının idrar yolu taşlarına çarparak onu kırması esasına dayanarak çalışırlar. Burada taşlar kum taneleri gibi parçalanırlar ve idrarla kolaylıkla atılabilirler. Özel röntgen ve ultrasonografik yöntemi ile taş şok dalgalarının tam odak noktasına getirilir. Şok dalgası sıvı dolu yastık aracılığıyla önce vücuda oradan da taşa ulaşır. Taşın kum haline gelebilmesi için gerekli zaman taşın büyüklüğüne göre değişsede genelde 30 dakikadır.
Daha sonraki günlerde kum idrar yolu ile atılır. Böbrek taşlarının tekrarlama riski oldukça yüksektir. Bir kez taş oluşturan hastanın ömür boyu takip edilmesi, ayrıca taşın niteliğine göre diyet ve ilaç kullanılmasıda büyük önem taşımaktadır.
HANGİ HALLERDE ESWL TEDAVİSİ UYGULANAMAZ ?
Hamilelerde aort anevrizması, kanama bozukluğu olan hastalarda, böbrek damarlarında kireçlenme olan hastalarda uygulanamaz. Ayrıca iskelet sistem anormallikleri olanlarda, aşırı kilolu hastalarda kalp pili olanlarda yüksek tansiyonlu hastalarda ESWL uygulamak zordur. Çocuk hastalarda anestezi gerekir. Yetişkin hastalarda anestezi gerekmez ama talep halinde anestezi ile taşları kırılabilir.